top of page
  • Writer's pictureVeb-portal Istočni biser

Српско – египатско друштво пријатељства и Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлиг

Српско – египатско друштво пријатељства и Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ потписали су протокол о сарадњи ради унапређења сарадње Србије и Египта пре свега на пољу културе, образовања, уметности и науке.


Потписивању протокола присуствовао је амбасадор Арапске Републике Египат Њ. Е. Господин Амр Алгувејли и Секретар за културу Амбасаде.


Протокол су потписали председница Српско-египатског друштва пријатељства Анета Ђермановић, искусни дипломата и експерт за међународне односе и Виктор Лазић, председник Адлигата.


У Музеју књиге и путовања отвореном под кровом Удружења Адлигат налази се једна од најзначајнијих збирки књига о Египту у овом делу Европе.




Амбасадор Египта високо је оценио пројекте Адлигата и изјавио спремност да Амбасада заједно са Друштвом и Адлигатом унапреди и прикаже јавности збирке које се налазе у Адлигату а које се односе на Египат.


Египат је ове године почасни гост Београдског сајма књига па је, између осталог, договорен заједнички наступ на Сајму Амбасаде, Адлигата и Друштва. Амбасадор Египта изразио је жељу да у Адлигат доводи чланове египатских делегација у посети Србији, као и да се ангажује на упознавању египатске јавности о пројектима Адлигата.


Удружење Адлигат сарађује са више десетина амбасада и организација широм света и за један од својих главних циљева има развој међународне сарадње.


Српско-египатско друство пријатељства (2011) има за циљ унапређење и обогаћивање пријатељских веза Републике Србије и Арапске Републике Египат у областима привреде, културе, уметности, науке, образовања, медија и спoрта, које активности реализује у сарадњи са амбасадама и надлежним институцијама две земље.



Извор и фото: Адлигат

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page