top of page
  • Writer's pictureVeb-portal Istočni biser

Umetnički ansambl kineske provincije Henan gostuje u Centru za kulturu Smederevo


Umetnički ansambl kineske provincije Henan nastupiće u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo u četvrtak, 25. oktobra, sa početkom u 20 sati. Ova umetnička trupa predstavlja najznačajniju državnu kulturnu trupu provincije Henan. Čine je dve profesionalne trupe: trupa koja izvodi pesme i igre iz provincije Henan i borilačka akrobatska trupa Džongjue Šaolin Zen. u okviru veoma bogatog umetničkog programa, umetnici iz Kine će publici u Smederevu prikazati igračke, pevačke, plesne i akrobatske tačke, kao i elemente sečuanske i ju opere, pri čemu će publika moći da uživa u zvucima kineskih tradiconalnih muzičkih instrumenata i da oseti duh autentičnog kineskog kulturnog nasleđa.

Smederevskoj publici predstaviće se i poznata umetnica ju opere Vang Kuanžen koja uživa veliku reputaciju u Kini, U okviru ovog zanimljivog umetničkog programa, publika će imati priliku da uživa i u borilačkim veštinama, šaolinskom kung fu umeću, kao i ratničkom i imitacionom boksom, uz prikaz šaolinskog oružija koje se koristilo u borilačkoj veštini vušu.

Gostovanje umetničkog ansamblaiz provincije Henan omogućili su Društvo prijatelja opere Madlenijanum iz Beograda i Centar za kulturu Smederevo.


Izvor i foto: Podunavlje.info

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page