top of page
  • Writer's pictureVeb-portal Istočni biser

Joko Ono gost Oktobarskog salona u Beogradu


Ovogodišnji 57. Oktobarski salon, koji će biti održan u Beogradu od 14. septembra do 28. oktobra pod nazivom „Lapota kakofonije“, ugostiće 68 umetnika iz 27 zemalja sveta, a među njima će biti i čuvena japanska umetnica Joko Ono, dobitnica nagrade za životno delo na Venecijanskom bijenalu, najavili su organizatori salona.

Kako je najavljeno, od umetnika iz inostranstva, pored ostalog, biće predstavljeni radovi Olafutra Elijasona, Anselma Kifera, Takuši Murakamija, Lari Bel, Sindi Šerman.

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić istakao je se raduje što će Beograđani moći da vide izložbu Joko Ono, koja je postala poznata, kako je naveo, ne samo po stvaranju popularne i eksperimentalne muzike, filmova i vizuelnih performansa, već i kao antiratni aktivista.

„Veoma smo počastvovani što će Joko Ono prvi put doći u Beograd. Ona je ikona moderne umetnosti i borbe za mir u svetu“, kazao je Vesić i dodao da se izložba japanske umetnice uklapa u promene na beogradskoj kulturnoj sceni koja će u septembru 2019. imati i izložbu Marine Abramović u Muzeju savremene umetnosti.


Izvor: N1

Foto: AFP/Jewel Samad

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page