top of page
  • Writer's pictureVeb-portal Istočni biser

U Narodnom pozorištu predstava „Galeb“ odrigrana na japanskom jeziku

(Foto: Promo)

Na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, odigrana je predstava Galeb A. P. Čehova na japanskom jeziku. Predstavu je odigrala pozorišna trupa „A la place“.


Reditelj predstave Cujoši Sugijama (Tsuyoshi Sugiyama), kaže da je glavnu inspiraciju našao u maestralnom poigravanju ljudskim sudbinama, neizvesnosti i okrutnosti ljudske svakodnevice Čehovljevih likova, piše u saopštenju organizatora. - Mnogo mi je drago što imamo mogućnost da Čehovljev pozorišni jezik koristimo kao sredstvo komunikacije na različitim medijanima jer je za nas vrlo važno da se različite ideje i vrednosti prepliću kroz pozorišne aktivnosti. U procesima međusobnog razumevanja različitih naroda može doći do konflikata, ali konflikti se ne mogu prevazići u jednom danu već samo u kontinuitetu. Nadam se da će ova predstava biti divno mesto susreta između publike u Srbiji i japanskog tima. Takođe želim da se zahvalim Ambasadi Japana i kompaniji Japan Tobacco International za njihovu podršku i duboko razumevanje važnosti odigravanja ove predstave - izjavio je Sugijama.


Japanska pozorišna trupa „A la place“ se pre dve godine predstavila domaćoj publici sa „Balkanskim špijunom“, Dušana Kovačevića. Nakon Beograda, "Galeb“ na japanskom biće izveden u Lazarevcu, Šapcu, Bijeljini i Virovitici. Gledaocima će biti obezbeđen titl na srpskom jeziku.


Izvor: Blic

č

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page