top of page
  • Writer's pictureVeb-portal Istočni biser

Enesa Mahmić, pobednica Avlijinog konkursa za najbolju pesmu u regionu za 2017. godinu


Završen je 7. međunarodni konkurs časopisa „AVLIJA“ za najbolju neobjavljenu pjesmu i priču u regionu za 2017. godinu. Žirijem je predsedavao Miloš Ristić, profesor srpske književnosti i jezika.


Pjesme i priče koje su se istakle među brojnim pristiglim radovima na 7. međunarodnom konkursu časopisa AVLIJA za najbolju neobjavljenu pjesmu i priču u regionu za 2017. godinu na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku:


Najbolja poezija:

I mjesto – STRUNE U DALEKIM VRTOVIMA, autorice Enese Mahmić iz Kopra (Slovenija)

II mjesto – pjesma BIO SAM, autora Vladana Babića iz Beograda (Srbija) i SUZA OKU, autora Igora Divkovića iz Zagreba (Hrvatska)

III mjesto – pjesma ADŽO, autora Fuada Hrustića iz Gradačca (Bosna i Hercegovina) i pjesma AKADEMSKI MRAV, autorice Marije Stjepčević iz Podgorice (Crna Gora)

Pohvaljena pjesma UMRO JE BALE JAŠANSKI, autora Dušana Dojčinovića iz Leskovca (Srbija)


Najbolja proza:

I mjesto – BELA PČELA, autora Milana Jovanovića iz Minhena (Njemačka)

II mjesto – priča POSUĐE JE OSTALO NEOPRANO, autorice Gordane Vlašić iz Oroslavja (Hrvatska) i priča TESKOBA, autora Dušana Mijajlovića Adskog iz Niša (Srbija)

III mjesto – priča ZAVIČAJ, autora Dragana Matejića iz Kruševca (Srbija) i priča SLIKA I TON, autorice Slavice Maksić iz Beograda (Srbija)


Enesa Mahmić (1989), bosanskohercegovačka književnica. Dobitnica je više regionalnih nagrada za poeziju: „Aladin Lukač 2016“, „Risto Ratković 2016“, druga nagrada „Festivala poezije mladih Vrbas 2015“, nagrada edicije „Prvenac SKC Kragujevac 2015“, zlatne plaketa Javnog sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije „Sosed tvojega brega 2016 i 2017“ i nagradu „Glasovi Melopomene 2017“ za najbolju pjesmu u regionu. Poezija joj je prevođena na engleski, talijanski, španjolski, turski i mađarski. Objavila je zbirke putopisne poezije: Faustova kći (2015), Mape Alme Karlin (2016), Na mjestu koje izaziva uzdah (2016) i Dolores (2017). Objavljivala je u mnogim časopisima: „Bakanski književni glasnik“, „Trag“, „Script“, „Sent“, „Istok“, „Suština poetike“, „Književno pero“, „Liter“, „Paralele“, itd.


Izvor / Foto: AVLIJA

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page